cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálský tian

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  lilek, 2  cukety, 2  kapie, 6  rajčat, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme oloupaný a nasekaný česnek. Velký lilek a střední cukety nakrájíme na hrubší půlkolečka, červené papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Směs by měla obsahovat přibližně stejnou váhu každé zeleniny. Cibulí pokryjeme dno zapékací mísy a na ni vrstvíme směs zeleniny. Průběžně také solíme a pepříme. Nahoru přijdou plátky rajčat a zakápnout olejem. Pečeme ve velmi horké troubě 200 - 220 °C, asi dvě hodiny, až se tekutina odpaří a povrch zhnědne. V průběhu pečení jednou nebo dvakrát protřepeme, a pokud zjistíme, že povrch hnědne příliš rychle, zakryjeme jej alobalem.
vloženo 23.06.2013    zobrazeno 2015x    verze pro tisk

Ragú z rajčat, brambor a lilků