cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marocký zeleninový guláš s quinoou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  sůl, mletý pepř, 1/2 lžička kurkumy, 1.15 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžička mleté skořice, 1/2 konzerva cizrny, 1/2 hrst koriandrových lístků, 3/4 šálku propláchnuté quinoy, 1/2  citrónu na šťávu i kůru, olivový olej, 1/2  cibule jemně nasekaná, 2  mrkve nakrájet na kostičky, 3 stonky řapíkatého celeru nakrájené na plátky, 1/2  brambora na kostičky, 1/2  paprika také na kostičky, 40 dkg rajčat z konzervy, 8  sušených meruněk, 3 šálky zeleninového vývaru, chilli vločky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zahřejte velký hrnec s olivovým olejem na mírném ohni. Přidejte cibuli a smažte ji 3 minuty. Přidejte mrkev, celer, brambory a papriku a vařte 5 min. Potom přihoďte česnek, rajčata, plátky meruněk, zeleninový vývar, chilli, sůl a pepř, kmín, kurkumu a skořici a vařte s přiklopenou pokličkou 25 minut. Odstraňte pokličku, přidejte cizrnu a koriandr a vařte dalších 10 minut.

www.tacos.cz Quinou vložte do malého hrnce zakrytého vodou. Přiveďte ji k varu a vařte 14 minut, dokud nebude světlá a nadýchaná. Vmíchejte citronovou šťávu a podávejte posypané čerstvým koriandrem a quinoou.

vloženo 29.11.2021    zobrazeno 653x    verze pro tisk

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků