cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Itálie - Basilicata   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Piatto di erbe alla lucana

Bylinkový zeleninový talíř

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  lilky, 2  žluté papriky, 3  cibule, 2 stroužky česneku, 2  rajčata, bazalka, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, olivový olej, 8 plátků toastového chleba
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky omyjte, nakrájejte na kostky a osolené rozložte na šikmo položený talíř a nechte je takto asi hodinu, aby pustily vodu a ztratily tak připadnou hořkost. Cibuli oloupejte a nakrájejte je na docela tenké kroužky. Omyjte papriky, rozřízněte na polovinu a po odstranění semen je nakrájejte na proužky. Spařte a oloupejte rajčata, odstraňte semínka a také je nakrájejte. Omyjte petrželku a bazalku a s česnekem nasekejte najemno. Nalijte olej do pánve a osmahněte cibuli, když změkne, přidejte umyté a osušené lilky, papriky a rajčata, osolte, promíchejte a vařte asi 10 minut. Pak přidejte bazalku, jemně nasekanou petrželkou s česnekem, opět se promíchá a nadále vaříte odkryté na mírném ohni asi 45 minut. Podávejte obklopené opečenými plátky toastového chleba.
vloženo 01.05.2010    zobrazeno 2227x    verze pro tisk

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků