cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinovaný květák s čekankou

Gratin de chicons et chou-fleur

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg květáku rozebraného na růžičky, 3  čekankové puky, 2 lžíce nasekané pažitky, 8 dkg lískových ořechů, 2 lžíce zelené petrželky, olivový olej, 2  vejce, 2.15 dl mléka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Květák blanšírujte 3 minuty ve vroucí osolené vodě a slijte. Čekanku rozkrojte na polovinu a odstraňte tvrdý košťál. Lískové oříšky nasekejte najemno. Bylinky smíchejte s lískovými oříšky a trochou olivového oleje. V míse rozšlehejte vejce s mlékem a ochuťte je solí a pepřem.

www.tacos.cz Květák rozložte do olejem vymazané zapékací misky a osolte a opepřete. Čekanku položte řeznou stranou nahoru a zalijte ji vejci. Posypte je bylinkovými lískovými oříšky a pečte 20 minut.

vloženo 16.11.2022    zobrazeno 619x    verze pro tisk

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků