cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jarní zeleninové ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  citrón, 2  artyčoky, 2 lžíce másla, 2 plátky anglické slaniny, 1/2 šálku karotky, 4  jarní cibulky, sůl, mletý pepř, 1/4 šálku kuřecího vývaru, 1/4 šálku crème fraîche, 1/2 šálek zeleného hrášku nebo vyloupaných čerstvých fazolí, 1/2 hrst koriandrových lístků, citrónová šťáva na dochucení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naplníme větší mísu vodou a vymačkáme do ní citrónovou šťávu. Artyčkokům odřízneme stonek a horní zhruba 2/3, řez vždy hned potřeme citrónem, aby nestačil změnit barvu. Oloupeme a ostrým nožem odřízneme tvrdé vnější lupeny, opět potřeme. Kávovou lžičkou vyloupneme chmýří ze středu a artyčok odložíme do vody s citrónem. Mrkve očistíme a rozřízneme po délce.

www.tacos.cz Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tenké plátky slaniny nakríajené na malé obdélníčky a necháme asi 5 minut zhnědnout. Artyčoky podle velikosti rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky a přidáme na pánev spolu s mrkví a na větší kousky nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme, opepříme, zalejeme vývarem. Přikryjeme a dusíme do měkka, 7-10 minut. Přidáme hrášek a jen minutu zase dusíme, pokud se tekutina odpařila, trochu přilejeme. Po odstavení vmícháme crème fraîche, podle chuti dokyselíme citrónem. Podáváme horké, zasypané sekaným koriandrem nebo estragonem.

vloženo 23.06.2013    zobrazeno 1969x    verze pro tisk

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků