Ragú z rajčat, brambor a lilků
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 15 rajčat, 1/2 lilek nebo střední cuketa, 4 lžíce oleje, 1/2 lžička kmínu, 2 lžičky celého koriandru, 2 cibule, 1/2 lžička muškátového květu, 1/2 špetka kardamomu, 1/2 špetka chilli, 15 brambor, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata nakrájíme na kostky, stejně tak lilek (oloupeme) nebo cuketu a oloupané brambory. Hrubě usekáme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej, opražíme kmín a koriandr, až plody praskají. Přidáme cibuli, muškátový květ, chilli, promícháme a osmahneme. Pak přidáme kostky brambor, zamícháme, krátce opečeme, dále cukety nebo lilky. Potom vmícháme nakrájená rajčata. Směs podusíme na mírném ohni asi čtvrt hodiny za občasného zamíchání. Posypeme mletým kardamomem. Podáváme s rýží, těstovinami, brambory nebo rohlíkem. Někdy můžeme zamíchat do pokrmu zbytky masa nebo uzeninu nebo posypat strouhaným sýrem.