cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z rajčat, brambor a lilků

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  rajčat, 1/2  lilek nebo střední cuketa, 4 lžíce oleje, 1/2 lžička kmínu, 2 lžičky celého koriandru, 2  cibule, 1/2 lžička muškátového květu, 1/2 špetka kardamomu, 1/2 špetka chilli, 15  brambor, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata nakrájíme na kostky, stejně tak lilek (oloupeme) nebo cuketu a oloupané brambory. Hrubě usekáme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej, opražíme kmín a koriandr, až plody praskají. Přidáme cibuli, muškátový květ, chilli, promícháme a osmahneme. Pak přidáme kostky brambor, zamícháme, krátce opečeme, dále cukety nebo lilky. Potom vmícháme nakrájená rajčata. Směs podusíme na mírném ohni asi čtvrt hodiny za občasného zamíchání. Posypeme mletým kardamomem. Podáváme s rýží, těstovinami, brambory nebo rohlíkem. Někdy můžeme zamíchat do pokrmu zbytky masa nebo uzeninu nebo posypat strouhaným sýrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3565x    verze pro tisk