cpt. Cook
 

Ragú ze zeleniny

Ratatouille

Sladkokyselá zelenina s rýží

Zapečená zelenina s uzeným bůčkem

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina se šunkou

Zelenina míchaná se sázenými vejci

Zelenina po indicku

Zelenina s míchanými vejci

Zelenina se sójovou smetanovou omáčkou

Zelenina v těstíčku
(Verduras rebozadas)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelenina zapečená na lasturách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kedlubny, 2  pórky, 2  mrkve, 3 lžíce zeleného hrášku, 10 dkg šunky, 15 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 2  žloutky, 1/2 šálek mléka nebo smetana, 4 dkg strouhanky, 4 dkg tvrdého sýra, sůl, 1/2  citrónu, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou zeleninu krátce podusíme v osolené vodě, nakrájíme nebo rozebereme na úhledné kousky. Z poloviny másla a mouky připravíme jíšku, zředíme a rozvaříme ji vývarem ze zeleniny a smetanou. Do omáčky přidáme zeleninu, drobně sekanou šunku (nebo místo ní telecí pečeni či houby), ochutíme citrónovou šťávou a nakonec vmícháme žloutky a podle potřeby trochu strouhanky. Směs naplníme do vymazaných lasturek, povrch pokropíme máslem, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a ozdobíme petrželí. Zapečeme v troubě. Místo lastur použijeme malé ohnivzdorné misky ze skla nebo kameniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2020x    verze pro tisk

Zeleninová mísa s krůtími prsíčky

Zeleninová nádivka

Zeleninová směs

Zeleninové hašé s masem a sázenými vejci

Zeleninové krokety se sýrem

Zeleninové lívanečky

Zeleninové ragú s knedlíčky