cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Olomoucký sekaný řízek

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg vepřového bůčku, 30 dkg předního hovězího masa, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 3  vejce, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 4 dl mléka, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím semeleme, přidáme strouhaný sýr, 1 vejce, jemně sekanou zelenou petrželku, muškátový květ a směs dobře vymícháme. Mokrou rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a v horkém oleji usmažíme do růžova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2341x    verze pro tisk

Ostravský sekaný kotlet

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řecké masové kuličky z air-fryeru