4 porce: 2
15 dkg předního hovězího, 1
/2 rohlík, 3 dkg cibule, 2.
15 dkg slaniny, 1
/2 vejce, trochu strouhanky,
Omáčka: 3 dkg hladké mouky, 3/8 l vývaru, 1/8 l smetany, 4 dkg tvrdého sýra, sůl, 1/2 špetka mleté papriky, 1/2 lžičky citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté maso spojíme s máčenou vymačkanou žemlí, vejcem, přidáme na slanině osmaženou drobně sekanou cibuli a podle potřeby trochu strouhanky. Z masového těsta utvoříme menší kulaté knedlíky, které zavaříme do vařící osolené vody a asi 10 minut je vaříme. Pak je scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji ředíme vývarem z masa a smetanou, dobře rozšleháme a povaříme. Do hotové omáčky přidáme sůl, špetku sladké papriky, vmícháme strouhaný sýr a podle chuti omáčku zakápneme citrónem. Vložíme polpety a v omáčce je už jen prohřejeme.
www.tacos.cz Příloha: těstoviny nebo rýže, dušený špenát