cpt. Cook
 

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu

Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  4 lžíce ovesných vloček, 1/2 svazku kadeřavé petrželky, 150 dkg mletých kuřecích prsíček, 1/2  vejce, 1/2 lžička fenyklu, olivový olej, 1/2  salátový fenykl, 1/2  květák romanesco, 2  ančovičky, 2 lžíce kaparů, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 185 °C. Najemno rozmixujte 3/4 ovesných vloček, nasekejte petrželku. Mleté kuřecí maso smíchejte s ovesnými vločkami, vejcem a petrželkou. Dochuťte fenyklem utřeným na prášek, solí a pepřem a vytvarujte sekanou. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečte maso ze všech stran, aby se vytvořila kůrčička.

www.tacos.cz Opláchněte fenyklovou bulbu, nakrájejte ji na mandolíně na tenké plátky a vložte na olejem vymazanou zapékací misku. Sekanou položte na fenykl a nechte ji 20 minut péct. Posypejte zbylými ovesnými vločkami a pokračujte v zapékání dalších 10 minut.

www.tacos.cz Mezitím rozdělte romanesco na růžičky. Smažte je na olivovém oleji ve woku spolu s ančovičkami a kapary a dochuťte pepřem. Sardelové filety dodají přípravě potřebnou sůl. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s opečenou zeleninou.

vloženo 21.10.2022    zobrazeno 380x    verze pro tisk

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

Sekaná pečeně plněná žampióny

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem

Sekaná z vepřového s jablky

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry