zkopírováno z http://www.tacos.cz Nahrubo nasekáme sušené fíky, meruňky, čtvrtinu slaniny a pistácie. Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse s mletým masem, osolíme, opepříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Zapékací nádobu (20x10 cm) vyložíme pečícím papírem a dále plátky slaniny, tak aby přečnívaly přes okraje a daly se nakonec přeložit na povrch. Misku naplníme masovou směsí a sklepneme, aby nezůstaly uvnitř vzduchové bubliny. Zakryjeme uhlazený povrch slaninou. Přikryjeme alobalem a umístime do hlubokého pekáče, zalijeme vodou sahající aspoň do poloviny výšky. Pečeme ve vodní lázni při teplotě 160 °C po dobu 1 hodiny. Vyjmeme z trouby a zkontrolujeme špejlí, zda je směs uvařená, lehce ji ještě svrchu stlačíme, aby byla kompaktnější. Necháme vychladnout, umístíme do lednice aspoň na 3 hodiny nebo spíš přes noc. Terinu vyklopíme a podáváme nakrájenou na plátky a k ní třeba
briošky v miskách.