cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Bramborový chléb

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Briošky v miskách

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  2 dkg kvasnic, 2.15 cl teplé vody, 2 dkg soli, 4 dkg moučkového cukru, 1/2  vejce, 150 dkg hladké mouky, 4  vejce, 30 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz V jedné misce rozmícháme kvasnice ve vlažné vodě, ve druhé zašleháme do vajíčka sůl a cukr. Ve velké míse promícháme mouku s vajíčky. Do mouky vmícháme kvasnice, potom směs vejce a cukru a nakonec změklé máslo. Mícháme v robotu nebo ručně 4-5 minut, až dostaneme krémové těsto bez hrudek. Sbalíme je do koule, dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme aspoň 2 hodiny v chladničce. Pracovní plochu posypeme moukou, vyklopíme na ni těsto, které mezitím zdvojnásobilo svůj objem, rozdělíme na kuličky zhruba po 50 g a umístíme je do formiček nebo ramekinů o průměru asi 7 cm. Vrátíme kynout do chladu další hodinu, potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
vloženo 19.12.2016    zobrazeno 345x    verze pro tisk

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Minichleby z pšeničných klíčků

Ořechový chleba se stiltonem

Podmáslový chléb

Toastový chléb