cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Biskvity 50/50

Bramborový chléb

Bramborový chléb s prefermentem

Briošky v miskách

Celozrnné bagetky

Celozrnný chléb

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Crescenta
(Crescente al prosciutto crudo)

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekovo-bylinkové máslové bulky

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí chlebové placky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 dkg kvasnic, 3/8 l vody, 1/2 lžička moučkového cukru, 815 dkg žitné mouky, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1/2 lžíce soli, tuk na vymazání plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Znáte tu nádhernou vůni, která se line z pekárny? Právě tak to bude vonět u vás doma při pečení chlebových placek ze žitné mouky. Ještě teplé chutnají skvěle.

www.tacos.cz Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s vlažnou vodou. Mouku smíchejte s kmínem a solí, postupně přidávejte kvasnice a zpracujte tuhé těsto, které se nelepí. V případě potřeby použijte trochu více mouky. Přikryjte a nechte 1 hodinu kynout.

www.tacos.cz Plech vymastěte. Těsto krátce hněťte, rozdělte na 4 kusy a vytvarujte z něho placky tak, aby se vešly na plech. Chlebové placky potřete vodou, poprašte moukou, přikryjte a nechte 30 minut dokynout. Chléb vložte do nepředehřáté trouby a pečte asi 35 minut na 225 °C. Je dobře propečený, jestliže zní dutě na poklep. Chcete-li dát chléb do horké trouby, nechte těsto o 10 minut déle kynout a pečte 20 minut.

www.tacos.cz

vloženo 21.07.2017    zobrazeno 1652x    verze pro tisk

Dýňový cornbread

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chléb s čedarem

Chléb s pohankovými vločkami