cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový chléb

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  3 dkg kvasnic, 1/2 lžíce moučkového cukru, 15 lžic vlažného mléka, 37.15 dkg hladké mouky, 150 dkg brambor, 15  vajec,  špetka soli, máslo na vymazání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Praktický recept na víkendové dny, protože chléb se má upéct den předem. Teprve krátce před podáváním ho rozkrájejte na krajíce a opečte v toasteru nebo z obou stran na másle.

www.tacos.cz Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a rychle vmíchejte do těsta. Šťávu z nich zachyťte. Přidejte vejce, sůl a zbytek mouky, zpracujte pružné těsto. Nejlépe bude, použijete-li elektrický hnětač. Těsto nechte kynout. Šťávu z brambor slijte a usazený škrob vmíchejte do těsta. Chlebíčkovou formu dlouhou 30 cm vymastěte máslem, vložte těsto a nechte vykynout na dvojnásobek. Formu s těstem vložte na hodinu do středu vyhřáté trouby na 200 stupňů. Upečený chléb nechte vychladnout a teprve pak ho vyklopte.

vloženo 21.07.2017    zobrazeno 206x    verze pro tisk

Briošky v miskách

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Minichleby z pšeničných klíčků

Ořechový chleba se stiltonem

Podmáslový chléb

Toastový chléb