cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Biskvity 50/50

Bramborový chléb

Bramborový chléb s prefermentem

Briošky v miskách

Celozrnné bagetky

Celozrnný chléb

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crescenta

Crescente al prosciutto crudo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hladké mouky, 2.15 dkg kvasnic, 1/2 dl mléka, 1/2 dl perlivé minerální vody, 7 dkg šunky, 1/2 lžička moučkového cukru, 7 dkg vepřového sádla, extra virgin olivový olej, 1/2 lžička soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Crescenta je plochý italský chléb z těsta na pizzu promíchaného se šunkou či pancettou. Droždí rozdrobte do malého hrnečku, přidejte cukr a rozpusťte ho v troše vlažné vody a mléka, přidejte trochu mouky, abyste získali vláčné těstíčko, a nechte ho alespoň 10 minut odpočinout. Na vál dejte zbylou mouku, posypte ji solí, udělejte jamku, do jejího středu dejte kvásek, zbylou teplou vodu a mléko a sádlo. Začněte hníst a postupně přidávejte mouku. Vytvarujte kouli, vložte ji do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 2 hodiny kynout.

www.tacos.cz Vezměte těsto a znovu začněte hníst, přičemž postupně přidávejte nahrubo na kostičky nakrájenou šunku. Kulatý nízký plech o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem, těsto rozválejte, povrch zarovnejte, okraje přitiskněte. Ostrým nožem nařízněte povrch do kosočtverců. Nechte ještě 30 minut kynout. Pečte ho při teplotě 200° asi 30 minut. Vzešlý pokrm podávejte teplý.

vloženo 01.02.2022    zobrazeno 589x    verze pro tisk

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekovo-bylinkové máslové bulky

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Dýňový cornbread

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chléb s čedarem

Chléb s pohankovými vločkami