zkopírováno z http://www.tacos.cz Crescenta je plochý italský chléb z těsta na pizzu promíchaného se šunkou či pancettou. Droždí rozdrobte do malého hrnečku, přidejte cukr a rozpusťte ho v troše vlažné vody a mléka, přidejte trochu mouky, abyste získali vláčné těstíčko, a nechte ho alespoň 10 minut odpočinout. Na vál dejte zbylou mouku, posypte ji solí, udělejte jamku, do jejího středu dejte kvásek, zbylou teplou vodu a mléko a sádlo. Začněte hníst a postupně přidávejte mouku. Vytvarujte kouli, vložte ji do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 2 hodiny kynout.
www.tacos.cz Vezměte těsto a znovu začněte hníst, přičemž postupně přidávejte nahrubo na kostičky nakrájenou šunku. Kulatý nízký plech o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem, těsto rozválejte, povrch zarovnejte, okraje přitiskněte. Ostrým nožem nařízněte povrch do kosočtverců. Nechte ještě 30 minut kynout. Pečte ho při teplotě 200° asi 30 minut. Vzešlý pokrm podávejte teplý.