cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bagety s olivami a rozmarýnem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 kusy:  1.7 dl vody, 1.15 lžíce olivového oleje, 3/4 lžičky soli, 1/2 lžička moučkového cukru, 27 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžička sušených kvasnic, 4.15 dkg černých oliv, 1/2 lžička rozmarýnu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do míchací nádoby přidávejte přísady v daném pořadí: voda, olej, sůl, chlebová mouka, droždí a rozmarýn. Nádobu umístěte do pekárny a navolte program pro bagety a požadovanou barvu kůrky. Spusťte program a vyčkejte, než zazní signál pro přidání přísad, pak přidejte do těsta nakrájené olivy. Po dalším signálu, že těsto je uhněteno, je vyjměte, rozdělte na díly po 100 g a z každého vytvarujte bagetu. Uložte je na pečící podložku pro bagety a několikrát šikmo nařízněte. Znovu spusťte program, po upečení bagety položte na rošt a nechte vychladnout.
vloženo 28.04.2011    zobrazeno 1472x    verze pro tisk

Bramborový chléb

Briošky v miskách

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Minichleby z pšeničných klíčků

Ořechový chleba se stiltonem

Podmáslový chléb

Toastový chléb