4 porce: 40 dkg jehněčího masa, 20 dkg vepřové klobásy, 1/4 šálku nadrobno nakrájené cibule, 1/4 šálku nasekané červené kapie, 1
/2 stroužek česneku, 3/4 šálku strouhanky, 1/2 šálku bílého jogurtu, 1
/2 vejce, 1
/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky dobromysli, 1
/2 lžička kopru nebo dvojnásobek čerstvého, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, několik oliv kalamata na ozdobu, několik listů máty peprné na dozdobení,
špenátová náplň: 14 dkg špenátu, 1/2 šálku fety, 2 lžíce sušených rajčat v oleji, 1/2 stroužek česneku, 1/4 lžičky kopru, 1/4 lžičky soli,
tzatziki: 1/2 šálek bílého jogurtu, 1/2 okurky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce máty peprné, 1/2 lžíce kopru sušeného (nebo zase víc čerstvého), 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso a klobásu pomeleme, cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a rozetřeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse dobře promícháme připravené suroviny, přidáme strouhanku, bílý jogurt, lehce rozšlehané vajíčko, čerstvou citrónovou šťávu, kopr i oregano, osolíme a opepříme. Špenátové listy rozmrazíme a vymačkáme z nich vodu. Přimícháme k nim nadrobenou fetu, nakrájená sušená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, kopr a sůl. Polovinu masové směsi dáme do olejem vytřené zapékací nádoby. Na ni rozprostřeme doprostřed špenátovou náplň, okraje vynecháme. Přidáme druhou polovinu sekané, zlehka natěsnáme. Pečeme asi hodinu, dokud není sekaná pevná a na povrchu nezhnědne.
www.tacos.cz Jogurt necháme na sítku odkapat. Okurku oloupeme, zbavíme semínek, osušíme ubrouskem a nasekáme nadrobno. Česnek utřeme, mátu také nadrobno nasekáme a všechny suroviny promícháme v míse. Před podáváním sekanou necháme 10 minut odpočinout, poté nakrájíme na plátky a servírujeme ozdobenou olivami, lístky máty, jako přílohu opečený pita chléb a tzatziki.