Sekaná pečeně bez housky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg zadního hovězího, 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso dvakrát na strojku umeleme, polijeme vlahým mlékem a necháme asi 15 minut vsáknout. Pak přidáme mouku, sůl, pepř, petrželku, do pěny ušlehaná vejce a dobře propracujeme, až je směs hladká. Podlouhlou formu na pečení sucharů silně vymastíme tuhým sádlem, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě asi 1/2 hodiny. Teplou pečeni podáváme s dušenou zeleninou, brambory a saláty, bramborovou kaší, studenou s bramborovým salátem nebo s chlebem a okurkou.