4 porce: 1/2 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2 vejce, 1
/2 středně velká cibule, 10 dkg slaniny, 1
/2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 2 rohlíky,
Náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 malá cibule, 115 dkg žampiónů, sůl, zelená petrželka, 1/2 vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oboje maso dvakrát na strojku umeleme. Žemle namočíme, vodu vytlačíme, a rovněž je protlačíme strojkem. Na polovině slaniny vyškvařené do sklovita slabě osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji k mletému masu. Přidáme sůl, pepř a do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme plát, položíme jej na vlhkou utěrku a potřeme pokrájenými žampióny osmaženými na másle s vejci a posypanými petrželkou a pomocí utěrky plát sbalíme. Překlopíme na pomaštěný pekáč, povrch ozdobíme tenkými proužky slaniny a dáme péci. Během pečení potíráme povrch vypečenou šťávou. Pečeme asi 1.5 hodiny. Omáčku můžeme zahustit lžičkou hladké mouky smíchané s kouskem másla nebo přilijeme 1/8 l kyselé smetany s trochou mouky a krátce povaříme.
www.tacos.cz Příloha: brambory s petrželkou nebo bramborová kaše se saláty