cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Okurková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg salátové okurky, 15 dl kyselého mléka nebo bílého jogurtu holandského typu, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka kopru, sůl, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tato polévka se jinak nazývá Tarator a je původním bulharským receptem. Oloupanou okurku nastrouháme na širší nudličky, kopr drobně posekáme a vložíme do salátové mísy. Jogurt smícháme s octem, utřeným česnekem a solí a nalijeme na okurku. Vše dobře promícháme a vychlazené podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2957x    verze pro tisk

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)