Gazpacho de aguacates
Avokádové gazpačo
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 2 plátky chleba, 4 avokáda, 1/2 salátové okurky, 1/2 zelená paprika, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1/2 l vody, feferonka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá avokáda, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, lehce vymačkaný chléb a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s nasekanými pálivými papričkami.