cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gazpacho de aguacates

Avokádové gazpačo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 plátky chleba, 4  avokáda, 1/2  salátové okurky, 1/2  zelená paprika, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1/2 l vody, feferonka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá avokáda, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, lehce vymačkaný chléb a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s nasekanými pálivými papričkami.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2267x    verze pro tisk

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)