cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gazpacho de aguacates

Avokádové gazpačo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 plátky chleba, 4  avokáda, 1/2  salátové okurky, 1/2  zelená paprika, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1/2 l vody, feferonka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá avokáda, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, lehce vymačkaný chléb a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s nasekanými pálivými papričkami.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2143x    verze pro tisk

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková