Salmorejo cordobés con huevos y jamón recept ze stránek www.tacos.cz
na dochucování: 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 vejce, 12 dkg pršutu (v originále jamón serrano)
www.tacos.cz Ztvrdlý, nejlépe den starý, bílý chleba bez kůrky nalámeme do mixéru a zpracujeme na jemnou strouhanku, kterou odložíme do servírovací mísy. Omytá račata rozčtvrtíme a zbavíme zbytků po stopkách. Rozmixujeme je důkladně, až ze slupek zůstanou jen tenká smítka v růžovém krému. Přidáme i zbývající suroviny kromě strouhanky a dobře promixujeme. Smícháme v míse krém se strouhankou, zakryjeme a dáme chladit. Podáváme v miskách zastříknuté dobrým olivovým olejem a posypané nasekaným natvrdo uvařeným vajíčkem a nasekanou sušenou šunkou.