cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chile   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chilská studená polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje (aromatický pálivý paprikový olej), 1/2 lžíce octa, 2 lžíce mandlí nebo kokosu, 1/2  meloun nebo mladá tykvička ale i ananas či banán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Česnek nastrouháme, rozetřeme s pepřem, solí, olejem, octem a s nastrouhanými mandlemi. Menší meloun nebo tykev (ananas, banán) podusíme v trošce vody, vychladíme, smícháme s ostatními součástmi. Podáváme s kousky ledu a ozdobíme květy tykve.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2727x    verze pro tisk

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)