cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ajo blanco de piñones

Česnečka s piniovými semínky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg piniových semínek, 2 plátky chleba den starého, 2 stroužky česneku, 6 lžic extra virgin olivového oleje, 3 šálky vody, sůl, 2.15 lžíce sherry octa nebo bílého vinného octa
zkopírováno z http://www.tacos.cz V mixéru rozmixujeme piniová semínka s tvrdším bílým chlebem bez kůrky. Přidáme česnek rozetřený na kaši a s dobrým olejem důkladně promícháme. Osolíme, ochutíme vinným octem, nakonec přimixujeme studenou vodu, výsledkem má být lehká krémová konzistence polévky. Podáváme dobře vychlazenou ozdobenou několika kuličkami bílého vína muškátového typu.
vloženo 05.08.2013    zobrazeno 1920x    verze pro tisk

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)