zkopírováno z http://www.tacos.cz Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá rajčata, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Stroužky česneku oloupeme a spolu s lehce vymačkaným chlebem a čerstvými divokými bylinkami (estragon, kopr, koriandr, máta, petrželka) přidáme k zelenině do mixéru. Přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme estragonovým octem, solí a pepřem, a je-li polévka příliš hustá, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny.
www.tacos.cz Při podávání se zdobí proužky nakrájených sušených rajčat a podává se s naloženými či smaženými ančovičkami a grilovanými a čenskem potřenými plátky chleba.