cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  cukety, 20 dkg čerstvého kravského francouzského sýra, 15 cl olivového oleje, 1/2 svazek máty peprné, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte cuketu, nakrájejte na kostky a povařte 15 minut v osolené vodě. Potom zcedíte, vodu ale nevylévejte, použije se na doladění správné hustoty. Nechte vychladnout. Osprchujte a osušte čerstvou mátu. Cuktetu rozmixujte s olejem, nasekanou mátou, nadrobeným čerstvým sýrem a částí vývaru. Osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem, dejte na 2 hodiny do chladničky. Podávejte dobře vychlazené s kostkami ledu a zakápnuté dobrým olivovým olejem, ozdobené pár lístky máty.
vloženo 31.07.2017    zobrazeno 1382x    verze pro tisk

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)