cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  cukety, 20 dkg čerstvého kravského francouzského sýra, 15 cl olivového oleje, 1/2 svazek máty peprné, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte cuketu, nakrájejte na kostky a povařte 15 minut v osolené vodě. Potom zcedíte, vodu ale nevylévejte, použije se na doladění správné hustoty. Nechte vychladnout. Osprchujte a osušte čerstvou mátu. Cuktetu rozmixujte s olejem, nasekanou mátou, nadrobeným čerstvým sýrem a částí vývaru. Osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem, dejte na 2 hodiny do chladničky. Podávejte dobře vychlazené s kostkami ledu a zakápnuté dobrým olivovým olejem, ozdobené pár lístky máty.
vloženo 31.07.2017    zobrazeno 1254x    verze pro tisk

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková