cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mandlová polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg oloupaných mandlí,  trochu mléka na povaření mandlí, 15 dkg veky (housky, rohlíků), 2 stroužky česneku, 15 cl jablečného octa, 15 cl olivového oleje, mléko na zředění, sůl, hroznové víno (nebo jablko a rozinky)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zdravá, lahodná a v létě osvěžující, je studená mandlová polévka z Andalusie. Loupané mandle zalijeme mlékem a povaříme, aby změkly. Pečivo nalámeme a navlhčíme mlékem. Spolu s mandlemi a ostatními ingrediencemi jej umixujeme v hladkou hustší polévku. Konzistenci lze upravit přidáním mléka či vody. V zakryté nádobě necháme polévku dobře vychladit. Servírujeme s hroznovým vínem (má-li jadérka, rozkrojíme a odstraníme je) nebo s kostičkami jablek a rozinkami. Polévku ještě na talíři zakápneme olivovým olejem.
vloženo 30.04.2010    zobrazeno 2166x    verze pro tisk

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)

Studená okurková