cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gazpachuelo frío

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3  žloutky, 1.15 lžíce vinného octa, 15 dl slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 l vody, oliva, 4  rajčata
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze žloutků, bílého vinného octa připravíme opatrným zašleháváním slunečnicového oleje majonézu. Výsledná hmota se osolí, opepří a pozvolna naředí ledovou vodou. Gazpachuelo se podává dochucené nasekanými olivami a na kostičky nakrájenými zralými rajčaty.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2280x    verze pro tisk

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

Ruská studená polévka
(Okroška)

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)