cpt. Cook
 

Ajo bianco
(Bílé gazpačo)

Ajo blanco con uvas
(Bílá česnečka s hrozny)

Ajo blanco de piñones
(Česnečka s piniovými semínky)

Andaluské gazpačo

Červené gazpačo s rajčaty
(Gazpacho rojo de tomates)

Gazpačo z Málagy

Gazpacho de aguacates
(Avokádové gazpačo)

Gazpacho z cherry rajčat

Gazpachuelo frío

Chilská studená polévka

Chłodnik litewski

Mandlová polévka

Okurková polévka

Okurková polévka studená

Pivní studená polévka

Porra

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ruská studená polévka

Okroška

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:   kvas, smetana, hořčice, telecí maso, okurka, jarní cibulka, zelená petrželka, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do t. zv. kvasu (to je kvašený osvěžující nápoj, podobný pivu, jeho chuť je však poněkud nakyslá a neobsahuje alkohol), do kterého jsme přidali trochu smetany a hořčice, přimícháme vařené, na drobné kostky nakrájené telecí maso nebo svíčkovou, čerstvou okurku, zelenou cibuli, kopr, zelenou petržel, hodně zchladíme a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3499x    verze pro tisk

Studená cordobská rajčatová polévka
(Salmorejo cordobés con huevos y jamón)

Studená cuketová polévka se sýrem a mátou

Studená česnečka s hrozny
(Ajo blanco con uvas)