Gazpacho de aguacates - recept cpt. Cooka
Avokádové gazpačo
4 porce:  2 plátky chleba, 4  avokáda, 1/2  salátové okurky, 1  zelená paprika, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1/2 l vody, feferonka
Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá avokáda, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, lehce vymačkaný chléb a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s nasekanými pálivými papričkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka