cpt. Cook
 

Itálie - Lombardie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Asparagi alla milanese

Milánský chřest

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg chřestu, sůl, máslo, parmazán, 4  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest odřízněte tak, aby byly všechny kousky stejně dlouhé, malým nožem oškrábejte zbytky hlíny. Omyjte je, svažte stonky dohromady, dejte je na výšku do úzkého kastrolu a zalijte vodou do poloviny, takto budou měkčí vršky vařeny jen v páře. Jakmile je chřest uvařený al dente, slejte vodu a klaďte na oválný talíř špičkami do středu. Posypte strouhaným parmazánem. Vejce osmažte na dostatečném množství másla a smaženicí pokryjte chřest, vajíčka by měla být dostatečně horká, aby mírně roztavila nastrouhaný sýr. Můžete také chřest podávat jen se sýrem a rozpuštěným máslem, bez vajec.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 2287x    verze pro tisk

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Gratinovaná čekanka v šunce

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami