cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Gratinovaná čekanka v šunce

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest po vídeňsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg chřestu, sůl, 3 dkg tuku, 1/2 l vody, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/8 l smetany, 1/2  žloutek,  trochu citrónové šťávy, muškátový květ,  trochu zelené petrželky, 15 dkg tuku na jíšku, 4 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest omyjeme, od hlavičky dolů sloupneme a dřevnatý spodek odkrojíme. V kastrole rozpustíme tuk, přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest, podlijeme horkou vodou, osolíme, trochu ocukrujeme a dusíme doměkka. Potom chřest scedíme. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z dušeného chřestu a smetanou a vaříme 10 minut. Hotovou omáčku okořeníme květem a nadrobno rozsekanou petrželkou a zjemníme žloutkem. Do takto připravené omáčky vložíme dušený chřest, zakapeme citrónovou šťávou, zamícháme a prohřejeme. Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory, ale můžeme jej podávat i jako přílohu k masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2974x    verze pro tisk

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami