Omáčka: 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 svazek pažitky, 1/2 hrst kerblíku, 1/2 lžíce bedrníku, 1/2 lžíce kopru, 1/2 lžíce meduňky, 1/2 lžíce šťovíku, 1/2 nakládaná okurka, 2 vejce, 1/2 malá cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 chemicky neošetřeného citrónu, 20 dkg kysané smetany, 2 lžíce středně ostré hořčice, mletý pepř,
Omelety: 2 vejce, 13 dkg hladké mouky, 1.215 dl mléka, 1.215 dl minerální vody, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce oleje
www.tacos.cz Omáčka: Bylinky omyjeme, přebytečnou vodu vytřepeme a bylinky nasekáme najemno. Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a uvařená vejce naopak nahrubo. Cibuli a stružek česneku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do smetany opatrně vmícháme citrónovou šťávu i kůru, pak přisypeme připravené nasekané přísady a vše dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
www.tacos.cz Omelety: Ze všech uvedených přísad s výjimkou oleje umícháme ve vyšší nádobě hladké těsto, z nějž na rozpáleném oleji upečeme omelety (3 ks ze 2 vajec). Ty pak pomocí dvou vidliček roztrháme na menší kousky, které spolu s uvařeným chřestem upravíme na talíř.
www.tacos.cz Podáváme s uzeným lososem, přelitý omáčkou a přizdobený malými rajčátky.