cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Gratinovaná čekanka v šunce

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest po maďarsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg chřestu, sůl, 1/2 kostka kostkového cukru, 4 dkg tuku na vymazání misky, 2 dl kysané smetany, 8 dkg tuku na smažení strouhanky, strouhanka, 10 g mleté papriky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest omyjeme, od hlavičky dolů sloupneme a dřevnatý spodek odkrojíme. Takto připravený chřest svážeme do svazečků a ve slané vařící vodě s přidáním kostky cukru uvaříme doměkka. Chřest podle tloušťky vaříme 25 - 40 minut. Uvařený scedíme a necháme okapat. Ohnivzdornou misku vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu husté smetany, posypeme ji polovinou osmažené strouhanky a na ni rozložíme uvařený chřest. Polijeme zbylou smetanou, posypeme paprikou a zbylou strouhankou. Vložíme do horké trouby a asi čtvrt hodiny zapékáme.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2683x    verze pro tisk

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami