cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Gratinovaná čekanka v šunce

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Polsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest vařený po polsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg chřestu, sůl, máslo (podle potřeby), strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest opatrně oloupeme, dřevnaté konce odřízneme a vložíme jej do podlouhlé nádoby do vařící osolené vody. Vaříme přiklopený. Několikrát zkoušíme, zda je správně měkký. Pak chřest necháme okapat, položíme na nahřátou mísu, pokapeme trochu máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky na sucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu musí zůstat neposypány. Zbylou opraženou strouhanku podáme zvlášť na hlubším talířku a máslo v malém omáčníku.

www.tacos.cz Kromě této úpravy podáváme vařený chřest k vařenému i pečenému masu, hlavně k telecí pečeni a k rostbífu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2926x    verze pro tisk

Chřest vařený s dušenými houbami