Chřest vařený s dušenými houbami
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1
/2 kg chřestu, sůl, 10 dkg žampiónů nebo jiné houby, 1
/2 citrón, 3 dkg másla,
Omáčka: 1/8 l bílého vína, 1/2 šálku hovězího vývaru, 4 žloutky, 1/2 citrónu, 10 dkg másla, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest uvaříme ve slané vodě do měkka a vyrovnáme na mísu. Posypeme ho žampióny nakrájenými na plátky, podušenými na másle s citrónem. Do hrnku dáme hovězí vývar, bílé víno, šťávu z citrónu a žloutky a šleháme nad párou. Jakmile houstne, přidáváme po částech čerstvé máslo. Chřest posypeme zelenou petrželí a přelijeme omáčkou.