Kysané zelí s uzeným masem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 12.15 dkg uzeného masa, 30 dkg kysaného zelí, 12.15 dkg slaniny, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 15 dl vývaru z kostky, 1/2 zelená paprika, 1/2 lžička mleté papriky, tabasco, sůl, 215 dkg kabanosu, 4 lžíce šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na slanině. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme maso nakrájené na kostky a zelí a přikryté vaříme 30 minut. Papriku nakrájíme na nudličky, přidáme k zelí, okořeníme paprikou, tabascem, solí a pepřem. Kabanos nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu a dusíme 15 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a zjemníme lžící smetany.