Alsaské zelí
Choucroute comme a Colmar
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 150 dkg kysaného zelí, 1/2 cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 dl bílého vína, 1/2 jablko, 10 kuliček jalovce, 30 dkg anglické slaniny, 2 cl třešňovice (kirše), 150 dkg brambor, 4 vepřové kotlety, 4 klobásy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, jablko, jalovec a krátce podusíme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem a vínem. Navrch položíme klobásy, osolené, naklepané a opepřené kotlety. Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny. Podáváme s chlebem nebo s brambory.