cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čerstvé hlávkové zelí dušené

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg zelí, 15 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1/2  cibule, 1/2 lžička kmínu, 4 lžíce octa, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů, očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, dobře propereme, košťál vykrojíme, ale nevyhodíme. Sníme ho za syrova, je stejně hodnotný jako ostatní části zelí. Zelí nakrájíme na nudličky nebo je nakrouháme. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme bez pokličky, aby čpavé látky vyprchaly. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme zelí, kmín, sůl a dodusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou a ještě chvíli podusíme. Nakonec podle chuti osladíme a přikyselíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 18278x    verze pro tisk

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku