Hajducké zelí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg uzeného bůčku, 115 dkg debrecínské klobásy, 60 dkg kysaného zelí, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 větší cibule, 215 dkg kořenové zeleniny, 1/2 lžíce mleté papriky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme k zelí. Ještě chvíli společně dusíme, dochutíme solí a podáváme s noky.