cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bandha Gobi

Zelí s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zelí, 215 dkg brambor, 2  rajčata, 15 lžic ghee (případně přepuštěného másla), 3  bobkové listy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžička kurkumy, 1/2 lžičky chilli, 1.15 lžičky římského kmínu, 1/2 lžička koriandru, sůl, 1/2 lžičky moučkového cukru, 115 dkg zeleného hrášku, 1.15 dl bílého jogurtu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze zelné hlávky okrájejte vnější listy a košťál, zelí omyjte, nechte okapat a nastrouhejte nadrobno. Umyjte brambory, oloupejte je a nakrájejte na kostky asi 1 cm velké. Rajčata omyjte, zbavte je zbytků stopek a rozkrájejte na malé kousky. V karai nebo v hrnci rozpusťte ghee, přidejte bobkový list a mletý římský kmín a za středně vysoké teploty smažte asi 1 minutu. Přidejte zelí a kostky brambor a za stálého míchání smažte asi 3 minuty. Teplotu poněkud snižte. Postupně přidávejte kurkumu, mleté chilli, mletý římský kmín, mletý koriandr, rajčata, hodně soli a cukr. Všechno důkladně promíchejte.

www.tacos.cz Podlijte malým množstvím vody a pod pokličkou duste as 15 minut za nízké teploty. Pak přidejte hrášek (mražený) a ještě asi 10 minut přikryté duste, až zelenina změkne. Je-li potřeba, přilijte vodu. Občas zamíchejte, aby se zelenina nepřipálila. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem, do mističek k tomu dejte trochu jogurtu s mletým chilli.

vloženo 04.07.2007    zobrazeno 2663x    verze pro tisk

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku