cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červené zelí na bílém víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg červeného zelí, 15 dkg oleje, 15 lžic bílého vína, 1/2 lžíce octa,  špetka kmínu, 1/2  cibule, sůl, moučkový cukr, 1/2 rovná lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrouhané zelí vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, 2 lžíce vody, sůl, kmín a dusíme chvilku odkryté. Pak zelí podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme, až změkne a voda se vyvaří. Potom zelí podle chuti upravíme, omastíme, zaprášíme moukou a ještě chvilku podusíme. Přidáme-li do zelí jedno oloupané a nastrouhané jablko, zjemní se jeho chuť.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2744x    verze pro tisk

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku