cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  jehněčích kotlet, mletý pepř, 1/2 dl oleje, 2 snítky máty peprné,

Mátový jogurt: 2 snítky máty peprné, 1/2 snítka zelené petrželky, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 30 dkg bílého jogurtu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté, osušené a opepřené kotlety vložíme na 2 hodiny do marinády připravené z oleje a najemno nasekané máty. Po vyjmutí z marinády kotlety grilujeme 8 - 10 minut z každé strany.

www.tacos.cz Mátový jogurt: omytou, nadrobno nasekanou mátu a petrželku rozmícháme v oleji, do nějž pak přimícháme i osolený a opepřený jogurt s prolisovaným česnekem. Podáváme jako omáčku k hotovým kotletám.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2323x    verze pro tisk

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách