Jehněčí či skopový pilaf
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg skopového masa (jehněčího), 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, 2 cibule, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžička šafránu (podle původního předpisu rozmočeného v růžové vodě), 10 dkg rozinek (nebo hrst nezralých bobulek hroznů), 2 lžíce rajčatového protlaku, 215 dkg rýže, 3/4 l vývaru, máta peprná či petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozkrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou, osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme šafrán, protlak, rozinky, dusíme, nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talíři vytvoříme kopečky, ozdobíme posekanou mátou nebo petrželkou.