cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  jehněčí kolínka, 12 dkg másla, 16 lístků šalvěje, 2 snítky rozmarýnu, 2 lžíce tymiánu, 2  mrkve, 1/2  pórek, 12 stroužků česneku, 2 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vezměte jehněčí kolínka (po jednom na porci) a očistěte je od tuku, blanky ponechte, drží maso pohromadě, maso osolte. Připravte bylinkové máslo: změklé máslo rozmixujte s lístky šalvěje, lístky ze snítek romarýnu a lístky tymiánu a dejte do chladu. Na dostatečně velký kus alobalu rozložte stejně velký kus papíru na pečení. Na něj položte vždy kolínko, kolečka nakrájené mrkve, kolečka pórku a po 3 stroužcích česneku. Na každé kolínko dejte kus bylinkového másla a šplíchněte půl deci dobrého bílého vína. Alobal zabalte jako balíček nebo měšec a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 2 hodinách je maso hotové.

www.tacos.cz Perfektně se k němu hodí šťouchané brambory a trocha křupavé zeleniny uvařené v páře, třeba fazolky nebo pár listů kapusty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5918x    verze pro tisk

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách