cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kotlety s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  jehněčí kotlety, 8 lžic oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1/2 kg nových brambor, 1/2 kg bílého chřestu, 1/2 lžička másla, 115 dkg smetany, 115 dkg gorgonzoly, 1/2 lžíce nakládaného zeleného pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny oleje, citrónové šťávy, soli a pepře umícháme marinádu, do níž vložíme maso a na tři hodiny umístíme do chladna. Uvaříme brambory ve slupce. Chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme a vaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě s máslem. Pak zahřejeme smetanu, za stálého míchání v ní rozpustíme sýr, přidáme rozdrcená zrníčka nakládaného pepře a omáčku povaříme. Na rozpáleném oleji opečeme kotlety, z každé strany asi 4 minuty. Chřest podáváme s kotletami, loupanými bramborami a sýrovou omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2225x    verze pro tisk

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši