cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí frikasé s liškami

Fricassée d'agneau aux girolles

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky jehněčí kýty, 40 dkg lišek, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek jarní cibulky, 6 dkg másla, 10 cl bílého vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lišky připravte tak, že spodní část nožky otřete a klobouček očistíte kartáčkem pod vodou. Opláchněte je a osušte. Nasekejte petrželku.

www.tacos.cz Rozehřejte velkou zapékací misku a přidejte olej. Maso osolte a opékejte na prudkém ohni 3 minuty z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

www.tacos.cz Oloupejte a rozpulte cibuli a 5 minut ji opékejte na pánvi. Odložte stranou.

www.tacos.cz Ve stejné pánvi přilijte bílé víno a dřevěnou vařečkou vyškrábněte šťávu. Zredukujte na polovinu a vypněte oheň. Předehřejte troubu na 180 °C. Vraťte cibuli a jehněčí do zapékací misky. Přidejte polovinu másla. Vložte na 10 minut do trouby a pravidelně maso polévejte šťávou.

www.tacos.cz Oloupejte a prolisujte stroužek česneku na pánvi se zbytkem másla. Přidejte lišky a za stálého míchání je restujte dalších 5 minut. Mimo oheň přidejte sůl a petrželku. Maso podávejte s liškami a před podáváním přidejte čerstvý pepř.

vloženo 09.11.2024    zobrazeno 42x    verze pro tisk

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách