Houbový nákyp
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg čerstvých hub, 15 žemlí, 15 dl mléka, 4 vejce, sůl, muškátový oříšek, zelená petrželka, 115 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné houby pokrájíme a se solí dusíme na části másla. Žemle nakrájené na kostky polijeme zbylým rozpuštěným máslem. V mléce rozšlehaná vejce, sůl, koření a nadrobno nasekanou petrželku nalijeme na žemle a necháme necelou hodinu stát. Občas obrátíme. Zůstane-li po této době na dně mléko, přidáme strouhanku. Je-li houska suchá, přidáme mléko. Do vymaštěné zapékací mísy vyrovnáme housky, na to houby, navrch opět housky. Zapečeme ve vyhřáté troubě.