Houbové ragú na víně
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg čerstvých hub, 215 dkg brambor, 15 dkg másla nebo oleje, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 2.15 l vývaru z kostí nebo masoxu, 1/2 nakládaná okurka, 1/2 cibule, pažitka, 1/2 lžíce kaparů, 2 dl bílého vína, citrónová šťáva, bílý pepř, mletý zázvor, koriandr, kmín, mletá paprika, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do této omáčky přidáme brambory, houby, na kostičky nakrájenou okurku, kapary, mleté koření, ochutíme citrónem a vše povaříme.