Houbový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg čerstvých hub, 5 žemlí, 5 dl mléka, 4 vejce, sůl, muškátový oříšek, zelená petrželka, 15 dkg másla
Očištěné houby pokrájíme a se solí dusíme na části másla. Žemle nakrájené na kostky polijeme zbylým rozpuštěným máslem. V mléce rozšlehaná vejce, sůl, koření a nadrobno nasekanou petrželku nalijeme na žemle a necháme necelou hodinu stát. Občas obrátíme. Zůstane-li po této době na dně mléko, přidáme strouhanku. Je-li houska suchá, přidáme mléko. Do vymaštěné zapékací mísy vyrovnáme housky, na to houby, navrch opět housky. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka